Chirurg en patiënt op de vuist

Icoon OpmerkelijkIn de Boerhaavekliniek in Amsterdam zijn een patiënt en plastisch chirurg Martin Janssen gisteravond op de vuist gegaan. De patiënt, de 41-jarige Ron Farell uit Rotterdam, had drie jaar geleden een facelift van Janssen gekregen. Hij was alleen niet geheel tevreden over het resultaat en wilde zijn geld terug. Janssen vond dat hij hier niet zomaar mee akkoord kon gaan.

Hoe het verhaal daarna verder gaat, is niet helemaal duidelijk. Janssens en Farells verhaal verschillen nogal. Farell zegt zelf dat hij de eerste klap gegeven heeft, maar volgens hem was dit zelfverdediging omdat Janssen met gebalde vuisten tegenover hem stond. Janssen zegt juist dat Farell begon met dreigen en slaan. Volgens Farell heeft Janssen hem de kliniek uitgeslagen, maar volgens Janssen was het vooral Farell die steeds maar bleef slaan.

Feit is in elk geval dat er aan beide zijden klappen gevallen zijn. Beide heren lopen nu rond met een blauw oog. Farell klaagt over blauwe plekken over zijn hele lichaam, Janssen heeft een gezwollen wang. Allebei hebben ze aangifte gedaan van mishandeling. Janssen zegt dat Farell opgefokt was door een reeks publicaties over Janssens werk.

Martin Janssen
Martin Janssen