Johan Vlemmix stapt uit de showbusiness

Icoon ShowbizzJohan Vlemmix stapt uit de showbusiness omdat hij teleurgesteld is over de gang van zaken rond zijn Wuppielied. De Brabander had tijdens de Wuppierage tijdens de WK een lied gemaakt over de pluizige ruimtewezens. Het reclamebureau dat de rechten bezit was echter not amused over 'Allemaal Wuppies' waar Vlemmix vertelt wat hij ziet als hij gedronken heeft. Dat de opbrengst naar een goed doel zou gaan maakte het bureau niks uit.

Het leidde tot een rechtszaak waarin vrijdag uitspraak is gedaan. Vlemmix verloor op bijna alle punten en moet alle cd's uit de handel nemen. Bovendien mag Vlemmix het woord Wuppie niet meer uitspreken op straffe van 1000 euro per keer dat hij het noemt. De rechter gaf Vlemmix alleen gelijk dat hij geen 'alcoholmisbruikende idioot' is, zoals werd gesteld.

Dat Vlemmix zich nu bezint over zijn carrière in de showbizz komt wellicht te laat. Hij heeft er veel geld mee verloren, zijn huwelijk is zo goed als voorbij en vrienden heeft hij ook amper meer. "Wat heb ik er uiteindelijk mee bereikt? Dat ik als een idioot bekend sta", aldus Vlemmix. Of de Brabander zich aan zijn woord houdt moet uiteraard worden afgewacht.


Vlemmix: geen 'alcoholmisbruikende idioot'


Met dank aan SunChaser voor de herschreven submit.