Hezbollah treft Israëlisch ziekenhuis

OorlogDe militante sjiitische moslimbeweging Hezbollah heeft gisteren vanuit Libanon weer een aantal voltreffers weten af te vuren op Israël. Zo werd in de Israëlische plaats Tsefat een ziekenhuis getroffen door een raket. Ook de havenplaats Haifa werd weer onder vuur genomen. Daar werd een appartementencomplex verwoest. Elders in Noord-Israël kwamen ook Hezbollah-raketten neer. In totaal raakten enige tientallen mensen gewond.

Israël op zijn beurt sloeg gisteren weer hevig toe in Libanon. Bij diverse raketaanvallen vielen zeker veertig doden. De meeste slachtoffers waren te betreuren in het zuiden van Libanon, waar een raket een busje op een brug trof. In Tyrus werden de lijken van negen burgers aangetroffen die bij een Israëlisch bombardement van zondag waren omgekomen. Er waren daar reeds zestien doden geteld.

Volgens de Libanese premier Fouad Siniora is zijn land door de Israëlische bombardementen zo'n vijftig jaar terug in de tijd geworpen. De schade loopt volgens hem in de miljarden. Vliegvelden, havens, bruggen en wegen zijn de afgelopen dagen door Israëlische luchtaanvallen vernield. Ook de toeristensector is zwaar getroffen.