Meisje jarenlang verkracht door vier man

JustitieTegen de 42-jarige Otto R. uit Zwijndrecht is gisteren voor de Dordrechtse rechtbank 4 jaar cel geŽist waarvan ťťn jaar voorwaardelijk, wegens het jarenlang op schandalige wijze verkrachten van zijn nu 11-jarige dochtertje. Het meisje werd tussen haar 5e en 10e jaar misbruikt. Haar broer Ferdinand R. (19) hoorde wegens dezelfde praktijken 30 maanden waarvan 10 voorwaardelijk eisen. De broer begon het misbruik toen hij zag hoe een huisvriend zijn zusje misbruikte.

Die huisvriend is al eerder samen met een schizofrene oom van het meisje veroordeeld tot werk- en celstraffen voor het jarenlang misbruiken van het meisje. De vier mannen hebben het meisje beurtelings jarenlang op iedere mogelijke manier seksueel misbruikt.

Gescheiden
De ouders van het slachtoffertje zijn al jaren geleden gescheiden. Het meisje woonde bij haar vader. De rechter begreep er niets van dat een vader toestaat dat andere mannen zijn dochter misbruiken en dat ook zelf doet. Vader Otto: ''Mijn seksuele gevoelens waren groter dan mijn verstand.'' Volgens hem heeft zijn dochter ook nooit tegengesparteld bij het misbruik en hem zelfs vergeven. Broer Ferdinand, goed voor minstens 50 verkrachtingen, zei zijn zusje nooit tot seks te hebben gedwongen. Het gebeurde volgens hem allemaal vrijwillig.

Het slachtoffertje is zwakbegaafd. Volgens deskundigen zijn vader en zoon, werkzaam als havenarbeiders, enigszins verminderd toerekeningsvatbaar. Justitie eiste tegen vader en zoon ook een verplichte behandeling aan de ziekelijke seksuele stoornis waaraan ze lijden, omdat deskundigen de kans op herhaling aanzienlijk achten. De uitspraak is op 27 juli.