Antillianen woedend na mishandeling

BinnenlandsDe Stichting Overlegorgaan Caribische Nederlanders (OCaN) is woedend dat de mishandeling van een Antilliaan door een stel neo-nazistische jongeren pas nu naar buiten is gebracht. Het incident vond al in mei plaats in Papendrecht. Toen werd een 49-jarige Antilliaan het ziekenhuis ingetrapt door zes ultrarechtse jongeren.

Voorzitter Roy Pieters van het Antilliaanse overlegorgaan van de overheid is boos omdat minister Rita Verdonk ( Vreemdelingenzaken en Integratie) en Tweede-Kamerleden nog steeds niet hebben gereageerd op het voorval. Volgens hem hoeft een Antilliaan maar wat fout te doen en heel de politiek en media staat te roepen, maar blijft het nu muisstil. Volgens hem is ontkennen van het incident tien keer erger dan de gewelddadige actie op zich.

De OCaN dient naar aanleiding van de mishandeling een klacht in bij het Landelijk Bureau Racismebestrijding. Vijf van de zes verdachten in deze zaak zijn lid van het neo-nazistische Aktiefront Zuid-Holland Zuid. Het gaat om een 22-jarige man uit Alblasserdam, een 22-jarige man uit Beuningen, een 27-jarige inwoner van Breda, een 17-jarige jongen uit Papendrecht en de 24-jarige Papendrechter Robbie G., die wordt gezien als één van de drijvende krachten achter het Aktiefront Zuid-Holland Zuid. De andere arrestant is de beruchte extreem-rechtse Duitser Michael K (29).