LPF-Kamerlid naar de PvdA

PolitiekLPF-Tweede Kamerlid Margot Kraneveldt (39) stapt met onmiddellijke ingang uit de LPF en wordt lid van de PvdA. Ze legt ook per direct haar Kamerlidmaatschap neer.

Volgens Kranenveldt kan ze zich steeds minder vinden in de LPF. Het besluit van haar partij om een minderheidskabinet van VVD en CDA te steunen, gaf de doorslag om op te stappen. Nu gaan ze volgens haar ook meedoen aan politieke spelletjes, iets waar Fortuynisten zo tegen waren.

Ze zegt dat ze in het verleden een echte PvdA'er was, maar teleurgesteld te zijn geweest in die partij onder Paars. ''Maar de PvdA heeft zich de afgelopen vier jaar ingrijpend vernieuwd. Ze gaat lastige thema's niet uit de weg en heeft oog voor wat er werkelijk onder de mensen leeft. Ik voel me er steeds meer bij thuis'', aldus het opgestapte Kamerlid. In de Kamer hield ze zich onder meer bezig met onderwijs en volksgezondheid.

Doordat Kraneveldt behalve uit de LPF ook uit de Kamer stapt, zal het de LPF geen zetel kosten. Onbekend is nog wie de plaats van haar zal innemen.