Coach Portugal zat in kleedkamer scheidsrechter

Icoon WK 2006Vlak voor de wedstrijd Portugal - Nederland op het WK voetbal in Duitsland heeft bondscoach Marco van Basten nog een aanvaring gehad met de wereldvoetbalbond FIFA. Toen het Nederlandse team namelijk het stadion in Neurenberg binnenkwam, zag Van Basten dat Portugal-coach Scolari bij de scheidsrechter in de kleedkamer zat. Volgens NOS-presentator Jack van Gelder werd hij daarop woest.

"De kleedkamer van de scheidsrechter zat vlak naast die van de Nederlanders. De deur van de kleedkamer van de scheidsrechter stond open en zo kon Van Basten naar binnen kijken", zo zei Van Gelder gisteravond in het programma NOS Studio Sportzomer. "Er is toen een FIFA-waarnemer bijgehaald die ervoor koos de boel te sussen."

Volgens Van Gelder zeggen sommige mensen nu dat het Nederlands elftal hierdoor opgefokt op het veld is gekomen. Guus Hiddink, bondscoach van de Australiërs tijdens het WK, zegt ook kwaad te zijn geworden als hij in de schoenen van Van Basten had gestaan. "Maar of de Nederlanders door dat gebeuren zo opgefokt zijn geraakt weet ik niet", zo zei hij.

Scheidsrechter Ivanov lag na de wedstrijd behoorlijk onder vuur. Hij trok er maar liefst twintig kaarten: zestien gele en vier rode.

Voor meer WK-nieuws kun je terecht op de WK-site van FOK!