Kinderen stelen jonge eendjes

Icoon BinnenlandsBij een zorgboerderij in Wilnis hebben dinsdag twee meisjes, van 11 en 13 jaar, een aantal jonge eendjes gestolen. De meisjes werden al snel gevonden. Het kroost is ondertussen weer terug bij de boerderij.

Een getuige zag aan het begin van de avond dat de twee meisjes een schuur binnenliepen en niet lang daarna weer naar buiten kwamen. Nadat de meisjes weg waren bemerkte de man dat er enkele kuikens weg waren. De getuige meldde dit aan de beheerder van de zorgboerderij, die dit meteen aan de politie doorgaf. De beheerder ging vervolgens zelf op zoek naar het geboefte. Aan de hand van het signalement vond hij de meisjes bij een nabijgelegen camping. De man belde vervolgens de politie om door te geven waar ze de twee meisjes konden vinden.

De meisjes, afkomstig uit Mijdrecht, gaven toe dat ze de kuikens wilden "adopteren". De beestjes werden meegenomen naar de caravan van hun vriendinnetje. Diens moeder probeerden ze wijs te maken dat ze de eendjes hadden meegenomen omdat de moedereend doodgereden zou zijn. Daarop liet de moeder de diertjes door de dierenambulance ophalen. De meisjes bleken ook nog een cavia mee te hebben genomen. EÚn van de meisjes had de "buit" in hun caravan gezet. Er werd besloten dat de kosten van de dierenambulance voor rekening van de ouders van de meisjes zouden komen.
Eendekuiken
Eendenkuiken


Met dank aan Haviksvrouwe voor de submit.