PvdA neemt omstreden raadslid weer aan

El YaakoubiHet vorig jaar in ongenade gevallen Amsterdamse PvdA-deelraadslid Mohammed El Yaakoubi, is weer in genade aangenomen bij de sociaal-democraten. El Yaakoubi werd vorig jaar verguisd omdat hij zijn vrouw in Marokko zou hebben gedumpt.

Volgens de PvdA-top verdient El Yaakoubi echter een tweede kans, omdat de partij niet wil aannemen dat hij zijn twaalf jaar jongere aan hem uitgehuwelijkte vrouw Habiba el Yousfi daadwerkelijk voor oud vuil heeft achtergelaten in Marokko. De vrouw deed indertijd wel aangifte bij de Amsterdamse politie. Volgens haar officiŽle verklaring had haar man tijdens de zomervakantie in Marokko haar paspoort en verblijfsvergunning gestolen om haar terugkeer naar Nederland onmogelijk te maken. De rechtbank stelde haar in het gelijk. Volgens de rechtbank had El Yaakoubi op een schandalige manier gehandeld. Hij moest Habiba haar identiteitspapieren teruggeven, evenals hun zoontjes en de woning in Amsterdam-West.

Inmiddels is het stel gescheiden en leeft Habiba elders met haar zoontjes. El Yaakoubi is door de PvdA nu terug aangenomen als penningmeester van de PvdA-afdeling Geuzenveld-Slotermeer. Volgens Onno van der Vlerk, voorzitter van de PvdA in Amsterdam, is er niets waar van de verhalen die er over El Yaakoubi in de rondte gaan/gingen.