Oranjesupporters enthousiast over Radio 1 WK FM

Icoon WK 2006Radio 1 WK FM heeft afgelopen zondag succesvol verslag gedaan van de eerste speeldag van het Nederlands elftal op het WK voetbal. Dat zei presentator Robbert Meeder van Langs de Lijn gisteravond in FOK!radio. Hij is ook initiatiefnemer van Radio 1 WK FM. Die zender is te horen vanuit de speelsteden waar Oranje speelt via lokale etherfrequenties. Supporters die in Duitsland zijn kunnen dan nieuws volgen rondom de supportersstromen bij de stadions. Om negen uur in de ochtend werd al begonnen met live Nederlandstalige muziek. "Dan weten mensen dat ze bij de juiste zender zitten", zo legt Meeder uit.

"Het is radio zoals radio bedoeld is. De studio bestaat uit een tafel en vier stoelen die ik bij de Karwei gekocht heb. We hebben twee cd's spelers, een telefoonvork, twee microfoons en een televisie. We zitten tussen de wagens van de NOS-televisie in."In de uitzending hebben ze gasten die er ook al voor de televisie zijn, maar hebben ze ook contact met de politie over bijvoorbeeld de verkeerssituatie rondom het stadion. Volgens Meeder was de eerste uitzending een succes. "Ik riep mensen op om te sms'en over de ontvangst in de stad. En we kregen er toch een stuk of vijftien. En daar ben ik blij mee, want je moet toch afwachten of het aanslaat."

Maar ook op andere manieren merkte hij dat het aansloeg. "Op een gegeven moment hoorde ik dat Erica Terpstra de KNVB-bus kwijt was. Ik vond dat toch vervelend voor haar, want het was erg warm. Nu kun je jezelf wel voorstellen hoe dat er dan uitziet als Erica daar in de hitte rondloopt! Dus toen ben ik naar haar opzoek gegaan. En ik zag haar en ze zei: 'Ik heb je gehoord net!' Waarop ik zei: Woensdagavond bij Langs de Lijn? 'Nee, in de KNVB-bus'. Dus daar stonden we ook aan. Dat is wel heel erg leuk om te horen!"

"We werken samen met BNN Radio 1, die verslaggevers in de stad hebben lopen. Van hen hoorde ik dat veel mensen in de stad en in het stadion een radio aan hadden staan. Dus mensen weten ons blijkbaar toch te vinden!"

Ook voor over twee jaar zijn er al plannen om op het EK te gaan uitzenden. "Maar dan wil ik het wat professioneler aanpassen. Radio 1, 2 en 3FM zijn er nu allemaal met een eigen wagen. Als we dat kunnen combineren dat wij daar met een goede studio gaan staan, dan kunnen alle zenders daar gebruik van kunnen maken."


Robbert Meeder in het stadion in Leipzig

Alles over het WK is natuurlijk op de speciale WK-site van FOK! te vinden!

Met dank aan Nolius voor de submit.