Al-Qaeda kondigt aanslagen Irak aan

Icoon TerrorismeAl-Qaeda wil wraak nemen voor de dood van topterrorist Al-Zarqawi, die eerder deze week door een luchtaanval op een huis in de buurt van de Iraakse stad Baqouba om het leven kwam. Al-Zarqawi richtte het Al-Qaeda netwerk in Irak op en werd als de meest gevreesde terreurgroep van Irak gezien. Er werd op een website, die veel door islamitische terroristen wordt gebruikt, gedreigd met grote aanslagen.

"Voor degenen die de heilige oorlog voerden in naam van Al-Zarqawi, Al-Zarqawi is dood. Maar voor degenen die vochten in naam van God, God leeft en is onsterfelijk. Er zullen grote aanslagen volgen die de vijand zullen doen schudden als een aardbeving en hem uit zijn slaap zullen houden", zo wordt op de site gemeld. Er wordt op de internetsite niet gesproken over de opvolging van Al-Zarqawi. Wel wordt er opnieuw trouw gezworen aan Osama Bin Laden en dat hij dingen te zien zal krijgen die hem gelukkig zullen maken. Ook zegt de groep dat het zijn rug gerecht heeft, het evenwicht terug heeft gevonden en zich met nieuw bloed ververst heeft.

De dreigementen die op internet werden geuit waren getekend door Al-Zarqawi's rechterhand, Abu Abdelrahman al-Iraqi. De Egyptenaar wordt door het Amerikaanse leger als de waarschijnlijke opvolger van Al-Zarqawi gezien.