Drie 13-jarigen dood bij eenzijdig verkeersongeval

Icoon Ongeluk Bij een eenzijdig verkeersongeval zijn gisteravond laat drie mensen om het leven gekomen. De drie zaten in een auto die bij het Groningse Zuidbroek frontaal tegen een boom aan reed. Twee andere inzittenden van de auto zijn zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De brandweer was enige tijd bezig met het lossnijden van de slachtoffers. Volgens getuigen zouden alle inzittenden van de auto jongens zijn, maar dit is nog niet bevestigd. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend.

Update 10:56 uur
De slachtoffers zijn drie 13-jarige meisjes uit Noordbroek; het betreft een tweeling met een vriendinnetje. De 19-jarige bestuurder uit Slochteren raakte samen met een 12-jarig meisje gewond. De bestuurder reed waarschijnlijk veel te hard. Hij heeft een alcoholbloedproef ondergaan; de uitslag is nog niet bekend.

Ooggetuigen bij een supermarkt in het dorp zagen de jongen voor het ongeluk met hoge snelheid langsrijden. Hij zou indruk hebben willen maken op de meisjes. Later zou hij de controle over zijn auto bijna zijn kwijtgeraakt. "Hij kon nog net corrigeren", aldus een getuige. Een paar honderd meter raakte hij de macht over het stuur helemaal kwijt.


De ravage na het ongeluk

Met dank aan garnage-patrick en Roel_Jewel voor de submit.