Bos hekelt negatieve toon over islam

PolitiekPvdA-leider Wouter Bos heeft vandaag op radio 1 laten weten dat CDA-fractieleider Maxime Verhagen zich veel te kritisch uitlaat over de islam. Volgens Bos heeft Verhagen het altijd maar over het gevaar en de dreiging en alles wat er misgaat met de islam en moslims, maar nooit over de positieve kanten. ''Er zijn zelden verhalen dat we de grote meerderheid van de moslims gewoon een goede plek geven in de samenleving'', aldus de kandidaat-premier van de PvdA. De redes en artikelen van Verhagen zijn volgens Bos bijna allemaal islamofoob.

In een reactie laat Verhagen weten dat er niks klopt van de kritiek van Bos. ''Het lijkt erop dat Bos patent heeft op het doen van vreemde uitspraken. Laatst zei hij nog ouderen met een klein pensioen hun AOW af te willen pakken en nu dit weer'', aldus Verhagen vanochtend.

Bos haalde overigens ook uit naar D66 en de VVD. Vanuit die hoek waait er door Nederland ''een liberale jihad''. Deze partijen zijn volgens hem onder meer uit op boerka-verboden en extra eisen voor de oprichting van een islamitische school. Hij verwijt het CDA die plannen vaak te steunen. ''Ik keur dat af, omdat de overheid de ene religie niet anders mag behandelen dan de andere'', aldus Bos.