Afkickklinieken vol game-verslaafden

GamesDe particuliere afkickklinieken in Nederland zitten vol met cliŽnten die verslaafd zijn aan computerspelletjes op Playstation, Xbox en GameCube. Ze maken bijna 33% van het cliŽntenbestand uit. In totaal gaat het om honderden gamers, onder wie jonge tieners. De obsessie voor computerspellen gaat meestal gepaard met cocaÔne- of cannabisverslaving.

In het Algemeen Dagblad waarschuwen de klinieken vandaag voor de groeiende groep ''verborgen'' gameverslaafden. Deze jongeren zonderen zich af en zitten gevangen in de virtuele fantasiewereld op de spelcomputers. Ze eten, slapen en drinken te weinig, verwaarlozen school en werk en hebben weinig sociale contacten buiten hun netwerk van gamers. ''De symptomen zijn hetzelfde als bij drugs, maar het wordt erg onderschat. Ze drinken alleen Red Bull, eten niet en zitten soms twaalf uur per dag achter de computer'', aldus een deskundige. Ouders hebben vaak weinig grip op de gameverslaving. De omgeving herkent het pas als het geŽscaleerd is.

Volgens een game-onderzoek van de Universiteit van Amsterdam speelt 80% van de jongens van 8 tot 18 jaar wel eens games. Circa 40% van hen is een intensieve gamer: gemiddeld 4,5 uur per dag. Een kleine groep kwetsbaren is echt verslaafd.

Meer game-nieuws vind je op FOK!games.

Met dank aan Psycho_Taz voor de submit.