Tilburger opgepakt na inrijden op agenten

Icoon PolitieIn Tilburg is gisteravond een 20-jarige man aangehouden die even daarvoor eerst inreed op een fietsende agent, en vervolgens op een motoragent. De agenten waren bezig met een actie tegen overlast. Een van de agenten zag rond 22.00 uur een hem bekende jongeman rijden op een goudkleurige scooter en wilde hem controleren.

Een zogenoemde bike-agent maande de scooterrijder tot stoppen. Deze had daar echter weinig trek in en verhoogde juist zijn snelheid, waarbij hij recht op de agent afkwam. De diender kon door weg te springen voorkomen dat hij werd aangereden. Vervolgens zette de motoragent de achtervolging in. Deze wist de 20-jarige bijna te achterhalen, waarna deze een brandgang inreed. De motorrijder koos positie aan het einde van de gang, maar opnieuw maakte de scooterrijder geen aanstalten om de stoppen. In een poging een aanrijding te voorkomen kwam de agent ten val, waarbij hij zijn linkerkuitbeen brak.

De verdachte sloeg op de vlucht, maar werd een half uurtje later opnieuw gesignaleerd in een snackbar. Bij het verlaten van de zaak werd hij aangehouden. De jonge Tilburger wordt poging tot doodslag en zware mishandeling ten laste gelegd.