Grensrechter CL-finale vervangen na blunder

Grens BarcaWat het hoogtepunt van de carrière van Ole Hermann Borgan had moeten worden, is in een grote teleurstelling geëindigd. De Noor zou morgen assistent-scheidsrechter zijn bij de finale van de Champions League, maar een onhandige actie van zijn kant heeft ertoe geleid dat de UEFA hem heeft vervangen.

De reden voor de vervanging is het feit dat Borgan voor een fotograaf heeft geposeerd (zie foto) in een shirt van FC Barcelona, dat in de finale Arsenal treft. De assistent-scheidsrechter werd door de Noorse krant Drammens Tidende gevraagd om in de shirts van zowel de Spaanse club als de Engelse club te poseren. Borgan stemde toe, maar kwam tot de ontdekking dat hij geen Arsenalshirt bezat, waarna hij de volgende dag als supporter van Barcelona stond afgebeeld in de krant.

In een radioprogramma gaf Borgan al toe dat hij "niet slim" gehandeld heeft. Ook gaf hij aan absoluut onpartijdig te zijn. De Europese voetbalbond UEFA suste de zaak aanvankelijk, maar besloot later toch dat Borgan zal worden vervangen. Zijn landgenoot Arild Sundet zal in zijn plaats scheidsrechter Terje Hauge bijstaan in de finale.

Overigens maakte Frank Rijkaard, coach van Barcelona, zich niet al te druk om het gebeuren. "Laat hem even een shirt van Arsenal aantrekken, dan staat we weer gelijk", zo luidde zijn reactie.

Meer sportnieuws op FOK!sport!