"Kalou in gesprek met Engelse club"

Icoon VoetbalDe Britse media, waaronder de Daily Express, zeggen dat Salomon Kalou in gesprek is met Chelsea over een contract. Kalou zou, samen met zijn zaakwaarnemer Rodger Linse, een oriŽnterend gesprek gevoerd hebben met Peter Kenyon, de algemeen directeur van Chelsea.

Het bericht volgt op de maandenlange speculaties dat Kalou alleen maar een Nederlands paspoort zou willen hebben om zijn waarde te verhogen. De Engelse eisen voor een werkvergunning zijn namelijk heel hoog. Als Ivoriaan zou hij daar niet aan kunnen voldoen, maar als Nederlander waarschijnlijk wel. Minister Verdonk wil Kalou alleen niet de Nederlandse nationaliteit geven als hij niet in Nederland wil blijven.

Het gerucht gaat dat Chelsea volgend jaar in een 4-4-2-systeem wil spelen. Voorheen waren er nog twijfels over de kwaliteiten van Kalou, maar nadat Josť Mourinho hem tegen FC Twente had zien spelen, kwam hij tot de conclusie dat hij in het 4-4-2-systeem uitstekend zou kunnen functioneren. Vandaar dat er nu een gesprek zou zijn geweest.

Salomon Kalou
Salomon Kalou


Zie FOK!Sport voor meer sportnieuws.