Jeroen KidV: 'Yorin FM zwalkte maar een beetje'

Jeroen Kijk in de VegteYorin FM is ten onder gegaan omdat er geen visie was over de richting van het radiostation op het laatst. Dat zei Jeroen Kijk in de Vegte gisteravond op FOK!radio. De dj van de nieuwe zender Caz! vindt dat het Yorin FM maar een beetje zwalkte. "Iedereen deed maar wat 'ie wilde en daar werd nooit wat van gezegd. Dat moest uiteindelijk fout gaan natuurlijk". Eigenaar RTL Nederland van Yorin FM verkocht de zender aan SBS. Die maakte er twee weken geleden Caz! van. Bekende dj's zoals Henk Westbroek, Rob Stenders en Robert Jensen gingen weg of moesten gedwongen hun biezen pakken.

Jeroen Kijk in de Vegte maakt nu het ochtendprogramma 'Môgge Jeroen' op Caz!. "De interactie met de luisteraar is belangrijk. Ik wil gewoon horen wat voor verhalen mensen te vertellen hebben. Net als op jullie forum eigenlijk, gooi het er maar op wat je kwijt wil!" Jeroen heeft er vertrouwen in dat het goed gaat, al is het programma pas geslaagd als de luistercijfers beter worden dan bij Yorin FM. "Ik moet wel eerlijk zeggen dat het ook bijna niet meer slechter kan. Maar er is nu gewoon nagedacht over de zender. Dus het komt vast wel goed." Hij moest er wel even over nadenken voordat hij het programma ging maken. "Bij BNN kreeg ik ook de kans om een eigen programma te maken op 3FM, nadat Ruud de Wild weg ging. Maar ik vond dat ik toch liever samen met een club radio wilde maken, in plaats van zelf de 'grote ego' te zijn. Nu ging het toch kriebelen en had ik er eigenlijk veel zin in."

Naast radio maken op Caz!, valt Jeroen ook in voor Albert Verlinde bij RTL Boulevard. Een leuke combinatie met radio, zo vindt hij. "Ik was nieuwsgierig naar tv na 'Ruuddewild.nl' (3FM). Nu zit ik nog strak in mijn velletje. En RTL Boulevard is fantastisch. Het is eigenlijk een verkapt radioprogramma op televisie." Hij werd ooit gevraagd om Beau van Erven Dorens op te volgen. "Dat was een hels dilemma. Ik was net bezig met een nieuw programma voor Veronica en wilde de mensen die daaraan meewerkten niet in de steek laten, eigenlijk heel on-Hilversums. Een krankzinnige keuze eigenlijk, maar ik heb er nooit spijt van gehad. Als je alleen maar aan jezelf denkt, krijg je dat vanzelf een keer terug." Een ochtendprogramma combineren met het avondprogramma Boulevard ziet Jeroen niet als een probleem. "Als ik met mijn programma klaar ben, monteer ik nog een beetje en dan ga ik naar huis om even een tukkie te doen. Dan even een uitsmijtertje naar binnen werken, opfrissen, en ik kan weer."

Dat FOK! in radioland veel bekeken wordt, herkent Jeroen wel. Zelf is hij ook een lurker op de FP van FOK! "Maar dat vind ik helemaal niet erg. Ik kijk regelmatig. En dan zie ik de ANP-nieuwtjes en persberichten wel weer, maar soms zie je toch wat echte nieuwtjes. Voordat ik mijn radioprogramma start of dat ik RTL Boulevard ga presenteren kijk ik altijd even. Ik vind het dom dat journalisten nog zo weinig gebruik maken van de ogen en oren van mensen die sites zoals FOK! in elkaar zetten." Geregistreerd is hij overigens niet.

FOK!ster MissHobje heeft misschien nog een leuk baantje overgehouden. Ze wil graag stem van een radiozender worden. "Daar moeten we snel maar eens even contact over hebben!", zo zei Jeroen.

Met dank aan Nolius voor de submit.