Hoofdverdachte mp3-moord opgepakt

Icoon MisdaadIn Polen is vanmiddag rond kwart voor twee de vermoedelijke moordenaar van Joe Van Holsbeeck gearresteerd, na een reeks huiszoekingen door de Poolse politie. De arrestatie is bevestigd door de Belgische politie.

De politie in Polen was de zeventienjarige Adam G. gisteren ook al op het spoor, doordat zijn gsm-signaal opgepikt werd, maar toen ze gingen kijken, was de vogel weer gevlogen. Vandaag zou hij alsnog opgepakt zijn nabij de Litouwse grens. Volgens de Belgische omroep wist men al een tijdje waar hij was, maar is gewacht met actie ondernemen, omdat hij zich in een zigeunerkamp zou bevinden.

Joe Van Holsbeeck werd twee weken geleden doodgestoken op het Centraal Station in Brussel, omdat hij zijn mp3-speler niet af wilde staan. Doordat de camerabeelden twee getinte jongens lieten zien en doordat er in de buurt waar het ongeval plaatsvond veel overlast is van Noord-Afrikaanse jongeren, ging men er lang onterecht van uit dat de daders zich nog in Brussel zouden bevinden. Adam G.'s mededader is afgelopen maandag al opgepakt. Het zou echter Adam G. geweest zijn die Joe de dodelijke messteek toegebracht heeft.

Snelle update
De Belgische premier Verhofstad heeft zijn lof uitgesproken voor de Poolse en de Belgische politie. Hij vond dat ze professioneel werk hebben geleverd en hoopt dat de jongen snel uitgeleverd kan worden aan België.
De jongen is overigens opgepakt in Suwalki, in het noordoosten van Polen. Zijn familie komt uit Bialystok, daar in de buurt.


De twee verdachten op videobeelden


Met dank aan Joost-mag-het-weten en aan Saryon voor de submit.