Tiener wilde foetus van zwangere ex doden

Icoon MisdaadEen tiener uit Berlijn is vandaag tot 3,5 jaar celstraf veroordeeld wegens het slaan en schoppen van zijn 15-jarige zwangere ex. De rechtbank achtte bewezen dat de 16-jarige Hassan met de actie de door hem verwekte foetus probeerde te doden. Hij werd daarbij geholpen door zijn vriend Oktan (15), die voor zijn aandeel drie jaar gevangenisstraf kreeg.

De zes maanden zwangere Angelina werd begin december door het tweetal naar een schoolplein gelokt, waar ze werd aangevallen. Hassan en zijn vriend trapten en sloegen voornamelijk in de buikstreek en rug van het meisje, en stopten slechts om af en toe te vragen of de baby al dood was. Uiteindelijk werd Angelina gedwongen van een drie meter hoge stellage af te springen. Ze liep daarbij verwondingen op aan kin en lippen. Haar aanvallers lieten haar vervolgens op het schoolplein achter, overtuigd dat het ongeboren kind dood moest zijn.

Angelina wist echter een nabijgelegen sportzaal te bereiken, waar ze hulp kreeg. Ze werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht, waar ze werd geopereerd en via een keizersnede een gezond kind ter wereld bracht.

De rechter veroordeelde de twee jongens op basis van een poging tot het afbreken van een zwangerschap en mishandeling. Een derde aanklacht wegens roof werd afgewezen. Weliswaar achtte de rechter bewezen dat de jongens het mobieltje van het slachtoffer meenamen, maar dat was niet met de bedoeling om het te stelen maar om te voorkomen dat Angelina snel alarm kon slaan. Een poging tot doodslag of moord had geen gerechtelijke grond, aangezien het om een ongeboren leven ging. De twee tieners mogen hun straf in een jeugdgevangenis uitzitten.