Leraar krijgt werkstraf voor aanranding scholiere

Robert P.De 39-jarige biologieleraar Robert P. (foto) van het Oldenzaalse Carmel College is door een rechtbank veroordeeld tot 200 uur werkstraf en vier maanden voorwaardelijke celstraf wegens aanranding van een 16-jarige leerlinge. De rechter achtte bewezen dat de docent het meisje betastte en probeerde te verleiden tot orale seks, in ruil voor een voorbewerkt proefwerk over voortplanting.

P. zou bij het meisje over haar kleding aan haar borsten en kruis hebben gezeten. Dat deed hij terwijl hij haar tijdens het proefwerk afzonderde in een apart lokaal. P., die sinds tweeënhalf jaar de vertrouwenspersoon van de leerlinge was, zou verder zijn macht en overwicht als leraar hebben misbruikt door haar een voorbewerkt examen aan te bieden. Het laboratorium van het Nederlands Forensisch Instituut stelde vast dat de goede antwoorden gemarkeerd waren met stipjes. Waar het meisje voor een eerder proefwerk over de lesstof een 3,7 haalde, scoorde ze nu een 8,8.

Wat niet bewezen kon worden, is dat P. vooraf de leerlinge een hoger cijfer beloofd had in ruil voor seksuele handelingen. Wel staat vast dat de docent het meisje via sms'jes en msn-berichten ertoe probeerde te bewegen hem oraal te bevredigen. Tot twee keer toe zou P. op een afgesproken tijd hebben gewacht op een sportveld, waar hij de 16-jarige zou treffen. Het meisje biechtte de toenaderingspogingen op aan haar zus, die samen met de moeder de schoolleiding inschakelde. P., die sinds de zaak aan het rollen kwam was geschorst, zal vrijwel zeker worden ontslagen.