'Fuck' levert forse boete op

randfiguur en ataxic vertaalden voor ons via de nieuws-submit het volgende bericht:

Icoon ShockingEen student uit de buurt van het Engelse Kent heeft een boete van 80 pond gekregen voor het gebruiken van het woord 'fuck' tegen zijn vriend. Het vreselijke scheldwoord werd gehoord door een politie-agente, die de student de boete gaf. De 18-jarige Kurt Walker weigert de boete echter te betalen. "Het is mijn recht om te vloeken in privé-gesprekken. Als ik zou vertellen wat ik hiervan vind, zou het me weer 80 pond kosten, het is belachelijk!"

Shami Chakrabati, voorzitter van de mensenrechtengroep Liberty noemt het snelrecht dat premier Blair in 2003 invoerde, waar de boete onder valt, slecht. "Kinderen zullen nooit leren de wet te respecteren als het gaat om dit soort kleine dingen." Ook Ian Gregory van de Campaign for Courtesy is er niet blij mee. "Als we iedereen die dat woord gebruikt een boete geven, kunnen we de staatsschuld aflossen."

De politie van Kent zegt dat het om een overtreding van de 'Wet op de Openbare Orde' gaat. "Als meneer Walker het er niet mee eens is, moet hij maar naar de rechter stappen", zegt een woordvoerder.