Iran noemt holocaust wederom mythe

stortkoker had ons via de nieuws-submit te melden:

De Iraanse president Ahamdinejad heeft zich vandaag weer eens keihard uitgelaten over Israël en de vernietiging van zes miljoen Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens een enorme demonstratie in Teheran ter gelegenheid van de herdenking van de islamitische revolutie van 1979, noemde hij de holocaust een mythe en zei hij dat de staat Israël vernietigd zal worden.

Volgens Ahamdinejad zijn juist de Palestijnen en de Irakezen slachtoffer van de ''echte holocaust''. De 'zionisten' gebruiken de 'mythe' van de Jodenvervolging om ''al zestig jaar vrouwen en kinderen te doden.'' Over de staat Israël zei de Iraanse president dat die door de Palestijnen zal worden vernietigd: ''Wij hebben de westerse landen opgeroepen om dat uit de weg te ruimen wat zij zelf zestig jaar geleden hebben gemaakt. Als zij dat niet doen, zullen de Palestijnen met hulp van andere naties Israël uiteindelijk zelf vernietigen.''

Verder dreigde Ahamdinejad zijn land terug te trekken uit het non-proliferatie verdrag, dat de verspreiding van kernwapens tegen moet gaan.