Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 23

Icoon EredivisiePSV, Feyenoord en AZ zijn de 23e speelronde in de Eredivisie ongeschonden doorgekomen. Feyenoord sloeg pas in de slotfase toe bij NEC. Ajax voorkwam een grotere crisis met een zege op Willem II.

PSV noteerde een belangrijke driepunter met het oog op titelprolongatie. In de Galgenwaard werd FC Utrecht bedwongen: 1-2. Gedurende het eerste bedrijf was PSV zeker niet de meerdere van FC Utrecht, maar via Farfán kwam het toch op voorsprong. Na rust herstelde Adil Ramzi (spelend tegen zijn voormalige club) het evenwicht. Een combinatie tussen Farfán en Vennegoor of Hesselink was na 78 minuten de opmaat voor de 1-2. De Peruviaan trof uiteindelijk doel.

Feyenoord blijft volgen op drie punten achterstand van de Eindhovenaren. De nummer twee stond zeven minuten voor tijd nog met 1-0 achter bij NEC, maar keert toch met drie punten huiswaarts: 1-2. Romano Denneboom bracht de thuisploeg na een klein uur aan de leiding. Die voorsprong was niet onverdiend. In de laatste tien minuten leverde een slotoffensief twee Rotterdamse doelpunten op. Eerst was Peter Wisgerhof onfortuinlijk met een eigen doelpunt, waarna Dirk Kuijt in de negentigste minuut zijn waarde andermaal bewees.

AZ ondervond dinsdagavond weinig tegenstand bij RBC Roosendaal: 0-5. Barry van Galen, Martijn Meerdink en Shota Arveladze maakten de treffers. Laatstgenoemde scoorde driemaal en is met twintig doelpunten aanvoerder van het topscorerklassement. AZ blijft op vijf punten achterstand van PSV de nummer drie. RBC is op weg negatieve records te breken met nul overwinningen en vijf remises na 23 speeldagen.

In de strijd om tickets voor play-offs om een Champions-Leagueplaats deed Ajax uitstekende zaken. De Amsterdammers wonnen in de ArenA met 1-0 van Willem II. Markus Rosenberg was de doelpuntenmaker van dienst. Dinsdag leed FC Groningen een 1-0 nederlaag bij Sparta Rotterdam, waardoor de verschillen in de subtop zeer klein zijn.