Slachtoffer hond geen onbekende van eigenaar

-North- had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenDe peuter die afgelopen zaterdag in Barneveld ernstig gewond raakte door een aanval van een hond, blijkt geen onbekende van de eigenaar van het dier te zijn. Het anderhalf jaar oude jongetje was met zijn oma op bezoek bij de 37-jarige man, een kennis van de vrouw, toen de hond het jochie bij zijn gezicht greep en de tuin in sleurde.

De oma van het kind vertrouwde de hond al niet, en vroeg de eigenaar de hond uit de kamer te sturen. Even later kwam het dier echter terug, waarop hij weer werd weggestuurd. Vervolgens greep het dier het kind, dat in een buggy lag, en sleurde hem meters mee de tuin in. De peuter ligt momenteel met 120 hechtingen in het gezicht in het academisch ziekenhuis in Utrecht.

De politie heeft gemeld dat morgen zal blijken of de hond, die inmiddels is afgemaakt, een raszuivere American Staffordshire Terriër is. Als de hond een in Nederland verboden ras blijkt te zijn, kan de eigenaar strafrechterlijk vervolgd worden. De man zei eerder dat hij het dier in Spanje had gekregen.