Jongeren tegen legalisering drugs

Drugs53 procent van de jongeren is van mening dat drugs niet gelegaliseerd moeten worden, ook softdrugs niet. Dat blijkt uit een onderzoek onder 500 jongeren tussen de 15 en 35 jaar in opdracht van BNN. De omroep liet het onderzoek doen voor het programma 'Spuiten & Slikken'.

Uit het onderzoek blijkt dat bijna een kwart van de jongeren wel eens drugs zoals hasj gebruikt. Zeven procent zegt ooit xtc geslikt te hebben. De meest genoemde redenen om geen drugs te gebruiken, zijn dat het slecht voor je is en slechte verhalen die jongeren erover hoorden.

De conclusie van het onderzoek is dat veel jongeren braaf en onwetend zijn. Bijna de helft van de respondenten weet niet wat de effecten van cocaïne zijn. Ook weten jongeren weinig over de prijzen van drugs.

Seks
In het onderzoek werden ook vragen over seks gesteld. Daaruit bleek dat veertien procent van de jongeren wel eens met iemand naar bed is geweest om iets van de ander gedaan te krijgen. Een op de vijf vrouwen heeft ooit seks tegen haar zin gehad, bij mannen is dat een op de tien.