Heilooër huisarts mogelijk vermoord

Afgelopen donderdag overleed de 36-jarige huisarts Gido van Bruggen uit Heiloo in het brandwondencentrum in Beverwijk. Volgens de eerste lezing was hij aan het werk in het huis van zijn ex aan de Haagweg in Rijswijk, en vloog hij bij werkzaamheden plotseling in brand. Dat zou aan een exploderende gasfles hebben gelegen. Zijn ex-partner raakte daarbij ernstig gewond.

Sedert enkele dagen gonst echter het gerucht dat de ex-partner Van Bruggen heeft overgoten met benzine en in de brand heeft gestoken. Reden zou zijn dat ze de verbroken relatie niet kon verkroppen. De politie bevestigt nu dat deze lezing van het drama meespeelt bij het lopende technisch onderzoek. Hangende dat onderzoek doet men geen nadere mededelingen.

Vorig jaar ontstond ook brand in de woning van de huisarts aan de Obriglaan in Heiloo. De politie ondervroeg na dat incident zowel de dokter als zijn vriendin over de diverse brandhaarden. De zaak werd echter niet opgelost. De schade bleef toen beperkt, door tijdig ingrijpen van de brandweer.