Voetbal: Uitslag AC Milan - PSV

PSV heeft zijn derde wedstrijd in de Champions League met 0-0 gelijkgespeeld tegen AC Milan. De landskampioen was de onderliggende partij en zal dan ook zeer tevreden zijn met het resultaat.

PSV startte voor het eerst dit seizoen met Robert in de basis. De andere spitsen, Koné en Vennegoor of Hesselink, waren om uiteenlopende reden niet speelgerechtigd. Robert werd voorin geflankeerd door Beasley en Farfán. Die laatste miste de competitietopper tegen AZ wegens een bloeduitstorting in zijn hiel. De Peruviaan was echter op tijd hersteld. AC Milan kon beschikken over het volledige arsenaal aan sterren, al moest Nesta wegens een handblessure forfait geven voor de reprise van de halve finale van het afgelopen seizoen.

Milan was - in het bij lange na niet gevulde San Siro - gedurende de eerste helft de betere ploeg. PSV had het lastig tegen de uitmuntende verdediging van de Italiaanse topclub. Robert startte aardig, maar had verder weinig in te brengen tegen Stam en Maldini. Wel was hij nuttig in het storen. Milan-keeper Dida werd tijdens de eerste 45 minuten nauwelijks op de proef gesteld. Milan wist het kwaliteitsverschil echter niet in doelpunten uit te drukken. Het kreeg daarvoor kansen genoeg.

De grootste mogelijkheid was voor Seedorf, die van drie meter afstand in de handen van Gomes kopte. Ook Vieri en Shevchenko hadden hun vizier niet op scherp staan en misten enkele kansen. Vieri, die weinig indruk maakte, faalde zelfs twee keer in de eerste tien minuten. Eerst na een kort genomen vrije trap van Shevchenko; even later na een aanval door het midden. Vooral dankzij een sterk spelende Ooijer bleef PSV in die fase op de been. In het laatste gedeelte van de eerste helft kwam de ploeg van Hiddink beter in het spel, al schoot Pirlo bij het scheiden van de markt voor rust Milan bijna nog op voorsprong.

Milan nam aan het begin van het tweede bedrijf opnieuw het heft in handen. Via langeafstandsschoten van Seedorf en Kaladze werd Gomes getest. Bij dat eerste schot raakte Shevchenko geblesseerd, waardoor Inzaghi zijn rentree in de Champions League maakte. Diezelfde Inzaghi hielp even na de wissel een mogelijkheid om zeep. Pas na een uur kreeg de PSV defensie het wat rustiger. Vooral Alex toonde zijn klasse door meermaals doortastend op te treden. De jonkies Afellay en de ingevallen Aissati speelden opvallend volwassen. Simons liet daarentegen geen overtuigende indruk achter.

Ondanks het offensief van de Milanezen werden echte uitgespeelde kansen niet gecreëerd. Het bleef veelal bij schoten. De organisatie van PSV stond vaak goed en een aantal keer kwam de ploeg er sterk uit via de counter. Van een echt slotoffensief aan de kant van Milan was geen sprake. Inzaghi ging nog wel langs Gomes, maar kon niet scoren vanuit een moeilijke hoek. Een puntertje van Kaká ging net naast. PSV kon aan het eind voor de ultieme stunt zorgen, maar een counter werd te traag uitgevoerd door Beasley, waardoor de verdediging van Milan zich hergroepeerde.

Stand Poule E:
1. AC Milan 3-5 (5-3)
2. Fenerbahçe 3-4 (7-6)
3. PSV 3-4 (1-3)
4. Schalke 04 3-2 (5-6)

Kijk hier voor een volledig overzicht van de vandaag gespeelde wedstrijden in de Champions League.