Verkrachter mag op Almeerse school blijven

Op Het Veer, een school voor praktijkonderwijs in Almere, is een scholier die een medeleerlinge heeft verkracht gewoon welkom, terwijl ook het slachtoffer nog op die school zit. Directrice Bertien Hoek vindt het niet nodig de jongen de toegang tot de school te ontzeggen, omdat hij daarmee twee keer gestraft zou worden.

De desbetreffende knaap verkrachtte begin dit jaar een 14-jarig mede-scholiere. Het betrof een groepsverkrachting die na schooltijd plaatsvond. Omdat het slachtoffertje geen enkele seksuele voorlichting had gekregen, haar moeder vond haar daar nog te jong voor, wist zij niet wat haar overkwam. Volgens het slachtoffer werd tijdens de verkrachting wel een condoom gebruikt. De verkrachting volgde nadat zij maanden achtereen was betast door de knapen.

Volgens Hoek moet eerst het onderzoek dat tegen de verkrachters loopt worden afgewacht: ''Wat mij betreft kan hij op onze school blijven, zij het dat hij en het meisje in aparte schoolgebouwen de lessen moeten volgen. Anders zouden ze elkaar te vaak tegenkomen.''