Met een stopwatch het bed in

Een anonieme Fok!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

De gemiddelde tijd tot ejaculeren duurt bij de gemiddelde man 5,4 minuten. Bij een vrijpartij wel te verstaan. De Nederlandse man doet er 5,1 minuten over en zit dus tegen het gemiddelde aan. Turkse mannen schijnen, uit onderzoek van de Utrechtse seksueel-psychofarmacoloog dr. Marcel Waldinger en collega's, het snelst klaar te komen. Hun zaadlozing komt al na 3,7 minuten. Engelsen doen er weer langer over (7,6 minuten). Voor dit opmerkelijke verschil per land hebben de farmacologen geen verklaring.

Naarmate mannen ouder worden, komen ze tijdens de daad eerder klaar. Mannen boven de 51 jaar komen gemiddeld binnen 4,3 minuten klaar, tegenover 6,5 minuten voor mannen tussen de 18 en 30 jaar.

De eerder genoemde onderzoekers hebben dit ontdekt door een groep van 500 willekeurige stellen te vragen om bij het verrichten van 'de daad' met een stopwatch de ejaculatietijd te klokken. De stellen moesten een relatie van minstens 6 maanden hebben en regelmatig seksueel contact. Ze waren afkomstig uit Nederland, Engeland, Spanje, de VS en Turkije.

Onderzoek naar deze zogheten IELT (intravaginal ejaculation latency time) is van belang voor de behandeling van vroegtijdige zaadlozing (binnen 1 minuut). Volgens Waldinger zijn vroegtijdige zaadlozingen een neurobiologische kwaal, en niet een psychologische.

Condoomgebruik en het al of niet besneden zijn van de man, maakt voor de IELT niet uit, aldus het onderzoek. Daardoor komen mannen niet significant sneller of langzamer klaar.