Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 18)

Een volledig competitieprogramma dit weekend. De kaarten bovenin lijken geschud, kampioen PSV speelt ook volgend jaar Champions League en de nummer twee, Ajax is al zeker van het spelen van de voorronde van datzelfde bekertoernooi. Alleen onderaan de ranglijst is het nog echt spannend.

Feyenoord ging met 2-0 kansloos onderuit in de Goffert tegen NEC. De Rotterdammers speelden een slechte wedstrijd en mochten blij zijn dat de uitslag niet hoger was uitgevallen. In de stand veranderde er niets voor de Rotterdammers, ze staan nog steeds vierde, met vijf punten voorsprong op SC Heerenveen, dat zaterdag thuis met 2-2 gelijkspeelde tegen Willem II.

PSV won thuis vrij eenvoudig van De Graafschap met 4-1. Door het verlies van de club uit Doetinchem komen ze nu op hetzelfde aantal punten als de nummer laatst, FC Den Bosch. Die wonnen zaterdag verrassend met 1-0 van FC Twente. Door de winst blijft de strijd om rechtstreekse degradatie spannend.

AZ verloor de uitwedstrijd bij ADO Den Haag verrassend met 1-2. Vijf minuten voor tijd stonden de Alkmaarders nog op voorsprong, maar door treffers van den Ouden en Elia ging de club toch met lege handen naar huis. Door de overwinning op AZ is ADO er nu zeker van dat ze geen nacompetitie hoeven te spelen.


Uitslagen :

Vrijdag 6 mei
NAC Breda - RBC Roosendaal 1-2

Zaterdag 7 mei
Ajax - RKC Waalwijk 4-0
SC Heerenveen - Willem II 2-2
FC Den Bosch - FC Twente 1-0

Zondag 8 mei
NEC - Feyenoord 2-0
PSV - De Graafschap 4-1
FC Utrecht - Vitesse 1-2
ADO Den Haag - AZ 2-1
FC Groningen - Roda JC 4-4

De actuele stand kan je hier vinden.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager
Submitter:  Bron: nos teletekst