Dienstwapens luchtmacht al op straat te koop

TheTebMaister had ons via de nieuws-submit te melden:

De Telegraaf meldt dat de dienstwapens die dit weekeinde op luchtmachtbasis Gilze-Rijen zijn gestolen, nu al te koop worden aangeboden op straat. De krant baseert zich op diverse uitspraken uit het criminele circuit. De wapens zouden voor zo'n 2500 euro per stuk worden aangeboden.

De Koninklijke Marechaussee maakt zich zorgen over de diefstal en zal alles in het werk stellen om de wapens te achterhalen. Bij de diefstal zijn minimaal honderd Glock-pistolen buitgemaakt. Deze eenvoudig hanteerbare wapens kunnen door hun afmeting makkelijk onder een jas worden verborgen.

Men houdt er rekening mee dat de inbrekers bekend waren op het terrein. Zo boorden ze op precies de juiste plek een gat in de muur waardoor niet op stellingen werd gestuit. Maandag zijn auto's van medewerkers doorzocht maar het is niet bekend of dat iets heeft opgeleverd.

Voor Nederlandse begrippen is de buit van de dieven ongekend. In het verleden werden bij diefstallen van dienstwapens bij de krijgsmacht of de politie slechts enkele exemplaren weggenomen.