Mogelijk verkoopverbod PlayStation in VS

RaJitsu had ons via de nieuws-submit te melden:

De rechtszaak die een gamebedrijf tegen Sony in de Verenigde Staten heeft aangespannen kan mogelijk nare gevolgen hebben voor Sony. Het geschil, dat drie jaar geleden ontstond, heeft een nieuwe wending gekregen door een rechterlijke uitspraak waarin de verkoop van de PSOne, PS2 en 47 games in de Verenigde Staten wordt verboden. Dit verbod is echter wel opgeschort doordat Sony in hoger beroep is gegaan.

Microsoft, de grote concurrent van Sony met zijn Xbox-console, is onder een soortgelijk verbod uitgekomen. Ook hier draaide het om de joysticks met force feedback-technologie. Immersion, het bedrijf dat de zaken tegen de giganten aanspande, zegt op joysticks met deze technologie patent te hebben. Door beide consoleproducenten wordt een controller met force feedback geleverd.

Twee jaar geleden speelde Microsoft op safe door een schikking te sluiten met Immersion. Sony zag daar niets in en besloot de zaak bij de rechter aanhangig te maken wat nu nare gevolgen lijkt te hebben. Naast het verkoopverbod hangt er ook een boete van 90,7 miljoen dollar boven het hoofd van Sony.

Doordat de PlayStation-maker in hoger beroep is gegaan, wordt de uitspraak opgeschort. In de tussentijd moet Sony wel aan Immersion licentiegeld betalen voor de consoles en games die nog verkocht worden.

Voor meer gamesnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Games.