Websites zamelen geld in voor giro 555

E-Jey herschreef en submitte het volgende bericht, waarvoor dank!

De veilingsite van de Telegraaf, Speurders.nl, is een actie begonnen voor slachtoffers van de tsunami. Bekende Nederlanders hebben spullen beschikbaar gesteld die geveild kunnen worden op de site. Zo heeft Willeke Alberti een jurk beschikbaar gesteld, George Baker zijn gitaar en Carlo Boszhard een jas.

"De jas staat symbool voor het begin van mijn succesvolle carriŔre", zegt de laatste. Naar verwachting worden er binnenkort meer spullen beschikbaar gesteld. Het geld wat beschikbaar komt, gaat naar giro 555. Ook weblog GeenStijl is een actie begonnen. Iedereen die aantoonbaar 50 euro op giro 555 stort, mag eenmalig een ongecensureerd artikel plaatsen op de website. Zo viel er vandaag al een contactadvertentie te lezen op GeenStijl, en maakte Meki 'reclame' voor zijn Meki Shop.

Tweakers.net draagt inmiddels ook zijn steentje bij. De site verkoopt abonnementen. Wie een abonnement heeft, krijgt extra opties en geen banners. Al het geld dat de abonnementen in de maand januari opleveren wordt naar de samenwerkende hulporganisaties overgemaakt. Er zijn 273 users die een abonnement hebben afgesloten.