Klant opgesloten om tekort van 2 cent

Icoon Binnenlands nieuwsDe 35-jarige Robert Eussen uit Hoensbroek is vrijdagavond opgesloten geweest in een Esso-tankstation in Nuth. Hij had voor 5,03 euro getankt en dit bedrag op de toonbank gelegd. De pompbediende vertelde hem dat hij 5,05 euro moest betalen. Toen Eussen hierover zijn verbazing uitsprak sloot de bediende met een druk op de knop de deuren van het benzinepompstation.

De Esso-medewerker zou de deur pas weer opendoen wanneer de Hoensbroeker de twee cent zou hebben betaald. Eussen dacht nog even dat het om een programma met een verborgen camera ging, maar toen na een kwartier niets in die richting wees, belde hij de politie. Die zorgde ervoor dat de automobilist zijn weg weer kon vervolgen. Een dag later heeft hij de twee cent alsnog betaald.

Eussen zei niet op de hoogte te zijn geweest van het afronden van bedragen. Hij had het geld gepast meegenomen en zijn portemonnee in de auto laten liggen. Dat hij weigerde die twee cent te betalen kwam door de manier waarop hij werd behandeld, zo vertelde hij verder.

De bedrijfsleider van het tankstation vindt dat de pompbediende de regels wel erg strak hanteerde. "Maar hij heeft wel correct gehandeld. Als iemand niet betaalt, worden de deuren meteen afgesloten".