Geen inval in woning Paul Bigley

flyin-hawk had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft bekend gemaakt dat er geen sprake is geweest van een inval in de Amsterdamse woning van Paul Bigley, de broer van de in Irak ontvoerde Brit Ken Bigley. Er was daarentegen sprake van een 'gesprek op vrijwillige basis'.

De Britse krant The Independent meldde vanochtend dat gewapende Nederlandse agenten samen met Britse veiligheidsfunctionarissen een inval hadden gedaan in de woning. Woordvoerder Wim de Bruin spreekt dit tegen. "Omdat de Britten in Nederland geen bevoegdheden hebben, zijn ze begeleid door Nederlandse agenten. De agenten hebben alleen assistentie verleend", aldus De Bruin.

Volgens The Independent werd Bigley verhoord in verband met zijn vermeende contacten met Tawhid en Jihad, een islamitische organisatie onder leiding van de Jordaniër Abu Musab al-Zarqawi, die wordt gezien als de leider van de Iraakse al-Qaida-tak. Bigley heeft alleen toegegeven indirecte contacten te hebben gehad, in een poging zijn broer vrij te krijgen. Omdat het om een Britse zaak gaat, wilde het OM niets kwijt over de inhoud van het gesprek.