Spelshow: 'Are you sure you are gay?'

Icoon Media nieuwsHet Amsterdamse reclamebureau ‘John Doe’ heeft een nieuwe realityprogramma bedacht een aangeboden aan MTV. In dit nieuwe programma zullen tien beeldschone dames een homoseksuele jongen proberen te verleiden in een luxe villa aan de Spaanse kust. Het programma is een persiflage op de vele realityprogramma’s die de laatste tijd worden uitgezonden, zoals De Bachelor, Big Brother en Temptation Island.

Volgens de bedenker Diederiekje Bok is het doel van het programma niet dat de homofiel de herenliefde afzweert. De show is vooral bestemd voor het mannelijke hetero-publiek wat kwijlend voor de buis zit terwijl de homofiel, waarschijnlijk, niet reageert op de dames.

De homo-belangenorganisatie COC heeft totaal geen bezwaar tegen het programma. Pas op het moment dat het programma de indruk wekt dat mooie dames homoseksuelen kunnen genezen van hun ‘afwijking’ wordt het kwalijk, aldus de woordvoerder van de COC. Het programma is zelfs positief; jonge homo’s moeten in tegenstelling tot hetro’s op een gegeven moment ‘uit de kast komen’. Daardoor denken ze erg na over hun seksualiteit. Nu kunnen hetero’s zien hoe homoseksuelen daarmee omgaan, aldus de COC.

Are You sure You are Gay is aangeboden aan MTV. Of het programma ook daadwerkelijk wordt uigezonden is nog niet bekend. MTV laat dit afhangen vaan het aantal aanmeldingen dat binnenkomt. Tot nu toe hebben genoeg vrouwen zich al aangemeld, maar nog geen één twijfelende homo.

Are You Sure You Are Gay?

Aanmelden? Check de site van het programma!