Microsoft waagt zich in weblog-land

grunge-metal had ons via de nieuws-submit te melden:

Na concurrent Google, eigenaar van Blogger, zal ook Microsoft zich wagen in het land der weblogs. Het softwareconcern zal de populaire internetbezigheid een tijdje gaan uittesten in Japan, alvorens het over de rest van de wereld te verspreiden. Het streven is één miljoen gebruikers, voor de dienst die vooral als notitieboekje of sociale verzamelplaats moet dienen.

Microsoft & Google


Een kleine drie maanden geleden uitte Bill Gates zich nog positief over het fenomeen webloggen. In zijn uitspraak liet de miljardair weten grote mogelijkheden te zien in de sfeer van zakelijke communicatie.

Duidelijk is dat Microsoft zich momenteel ernstig zorgen maakt om het opkomend Google. Eerder al voerde het veranderingen toe aan onder andere haar zoekmachines en e-mailservice, en introduceerde het een nieuwe news-bot, klaar om te wedijveren met die van Google.

Naar verluidt zal de keuze op Japan zijn gevallen door de relatief grote integratie van de mobiele telefoon. De programmatuurmaker zal gaan experimenteren met het webloggen via de gsm. Microsoft zal geen geld gaan vragen voor de dienst. De uitgaven zullen worden moeten terugverdiend met reclame-inkomsten en uitgebreide betaalde diensten.