Apparaat tegen opsporen radardetector

Justitie heeft de laatste tijd veel succes met de Radar Detector Detector (RDD). Hiermee kan de politie eenvoudig vaststellen of een bestuurder een illegale radardetector in zijn voertuig heeft zitten. Technici op het forum van de internetsite Flitsservice.nl blijken er nu in te zijn geslaagd om met een simpele truc het opsporen van radardetectoren onmogelijk te maken.

De RDD maakt gebruik van zogenaamde leksignalen van de radardetector. De RDD-killer moet die leksignalen voorkomen, zodat de illegale radardetector niet meer door een RDD gedetecteerd kan worden. Tests van Flitsservice hebben uitgewezen dat de ontwikkelde RDD-killer die lekstraling inderdaad terugbrengt naar vrijwel nul. Op deze wijze zou een radardetector niet meer eenvoudig op te sporen zijn. De politie zal dan weer iedere auto compleet moeten doorzoeken om zeker te weten of er een detector inzit.

De nu geteste RDD-killer is echter nogal groot uitgevallen. Men zal eerst moeten proberen om het tot aanvaardbare proporties terug te brengen. Als dat lukt zal het apparaat in de handel worden gebracht.