Wasstraat gaat auto's weren

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Autowasbedrijven die zijn aangesloten bij de brancheorganisatie Bovag hebben een systeem geïntroduceerd om bepaalde autotypes te weren uit de wasstraat. De autotypes die geselecteerd zijn hebben volgens de Bovag een verhoogd risico op schade tijdens de geautomatiseerde reiniging.

De Bovag volgt hiermee het voorbeeld van haar Duitse zusterorganisatie BTG, die dit systeem al geruime tijd geleden heeft ingevoerd.

De 'Mini Cooper S' heeft de twijfelachtige eer om als eerste auto geweerd te worden uit de wasstraten. "Bij deze auto blijkt de horizontale achterspoiler een onneembare hindernis voor menige wasmachineborstel", aldus Erik de Vries, secretaris van de afdeling autowasbedrijven van de Bovag.

De aangesloten wasstraten krijgen van de Bovag een e-mail als een type auto een risico vormt. "Wij willen onze leden zo op voorhand vrijwaren voor mogelijke schadeclaims. In Duitsland werkt het heel goed als een onderneming een waarschuwing krijgt bepaalde types niet meer in wasstraat toe te laten."