Brabantse kinderen vermoord door moeder

De drie vermoorde kinderen uit Berghem, Brabant zijn om het leven gebracht door hun moeder. Dit werd zojuist bekend gemaakt door een woordvoerder van de politie. Bij een huiszoeking werden in het ouderlijk huis vijf afscheidsbrieven en een steekwapen gevonden. De moeder was op zoek naar zielenrust, en wilde de kinderen bij haar hebben.

Uit het technisch en buurtonderzoek is gebleken dat de vrouw de daad in haar eentje uitvoerde. De jongens zijn in de woning om het leven gekomen door steek- en slagwonden. Na het misdrijf heeft de moeder zich voor de trein geworpen, aldus de politie.

Burgemeester Klitsie zei zeer diep geraakt te zijn door het drama. "Alle aandacht gaat nu uit naar de nabestaanden." Berghem is met zijn 8000 inwoners een hele hechte gemeenschap. "Het verdriet is er groot, evenals het onbegrip", aldus de burgemeester.

Afgelopen zaterdag werd Nederland opgeschrikt door de vondst van de drie kinderlijkjes. De moeder van de drie werd op bijna het gelijke tijdsstip gevonden langs een spoorrails. Gelijk werd er een groot onderzoek ingesteld, maar tot op vandaag werden er enkel gissingen van de politie naar buiten gebracht. De moeder zal aanstaande vrijdag, apart van haar drie zoons, worden gecremeerd. De drie jongens worden de dag daarna, op zaterdag, onder naar alle waarschijnlijkheid veel belangstelling, gecremeerd.