'Cannonball Run' op Spaanse snelweg

sugarjunkie en Jamie hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Ongetwijfeld waren ze geïnspireerd door de film Cannonball Run. In deze film uit de jaren '80 houdt een aantal schatrijke racegestoorden een illegale snelheidswedstrijd dwars door de Verenigde Staten. Afgelopen zondag werden vijf miljonairs op een autosnelweg in het noordoosten van Spanje gearresteerd omdat ze in hun dure bolides ruim 200 kilometer per uur reden.

De miljonairs zouden deel uit maken van een gezelschap dat op 5 mei vanuit Parijs was vertrokken. Volgens de organisator van de wedstrijd Gumball 3000 zijn de gearresteerden een Belg, drie Britten en een Canadees. In totaal werden twintig luxueuze sportwagens in Catalonië onderschept. De Spaanse politie zou getipt zijn door de Franse gendarmerie. De Catalaanse krant La Vanguardia schrijft dat de acteur Adrien Brody en zanger Jamiroquai onder de deelnemers van de snelheidsrace zijn. De deelnemers zouden de snelwegen onveilig maken in automerken als Lamborghini, Ferrari, Bentley, Mercedes, Ford Mustang, Porsche, Chevrolet Camaro, Maserati en BMW.

De illegale wedstrijd was vanuit Frankrijk naar Madrid, Marbella, Casablanca en Marrakech gegaan. In Madrid werd voetballer David Beckham bezocht en in Marokko zouden de deelnemers zijn uitgenodigd door koning Mohammed VI. Het was de bedoeling via Barcelona naar Cannes te rijden, waar op 12 mei het beroemde filmfestival van start gaat. Bij een vorige editie van de wedstrijd gehouden in de Verenigde Staten vergaarden de coureurs boetes ter hoogte van 21.000 euro.


Gumball 3000
Deelnemers aan de Gumball 3000 bij de start van de race in Parijs


-
Over deze race loopt het topic Gumball 3000: The Sequel op het FOK!forum.