Amerikaan klaagt "penisverlengers" aan

1750GTV had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jeffery Horton, een man uit Californië, gaat een rechtszaak aanspannen tegen bedrijven die zogenaamde penisverlengingsproducten verkopen. De Amerikaan, die zelf 160 dollar betaalde voor een olie, is van mening dat de producten geen effect hebben. Volgens een spammailtje dat de Amerikaan ontving zou die olie echter wonderbaarlijke eigenschappen bezitten.

"Er was geen enkel effect. Ik voel me opgelicht door de verkopers van deze producten. Ik wil voorkomen dat ook andere mensen het slachtoffer worden van deze praktijken," aldus Horton. De aangeklaagde bedrijven, waaronder Leading Edge en TechniPak, prijzen hun producten niet alleen via spam aan. Er wordt ook gebruik gemaakt van commercials op radio en televisie. De bedrijven worden beschuldigd van oplichting, diefstal en het witwassen van geld.

De zaak zal worden behandeld door een rechtbank in Denver. Hortons advocaat hoopt op een zogeheten 'class-action suit', een zaak waarbij een grote groep consumenten samen een bedrijf aanklaagt. Het aantal mensen dat penisverlengingsproducten heeft besteld wordt geschat op een miljoen. Gemiddeld is er 110 dollar per product betaald.