Eis levenslang voor inmetselen vrouw

Nita vertaalde en herschreef voor ons het volgende bericht:

In het Duitse Dresden begint maandag het geruchtmakende proces tegen een 27-jarige man, die ervan verdacht wordt een 58-jarige vrouw te hebben vermoord en ingemetseld in haar eigen huis.

Medio 2002 kocht de verdachte een vrijstaand huis van een pensioengerechtigde vrouw, de koopaktes brachten diverse mensen echter aan het twijfelen. Toch bleek de man het huis op gegeven moment in zijn bezit te hebben en ging hij er wonen.

Buren merkten op dat de 58-jarige vrouw sinds 19 september 2002 niet meer gezien was. Haar in Hessen wonende dochter deed aangifte van vermissing op 27 oktober van dat jaar. Omdat de politie bij een huiszoeking bloedsporen ontdekte, werd de 'eigenaar' van het huis aangehouden en vastgezet. Er volgde een grote zoekactie in de wijde omgeving van de woning.

Familie en vrienden van de vermiste vrouw wezen steeds vaker op het vermoeden van een ernstig misdrijf. Een speciale speurhond van de Moordcommissie van de politie Dresden bracht op 7 mei 2003 uitsluitsel: In een wand van het woonhuis werd het sterk vergane, in dekens en aluminiumfolie gewikkelde lijk van de gezochte vrouw aangetroffen.

Zij blijkt direct na de moord op 20 september 2002 ingemetseld te zijn in haar eigen woning. De verdachte zal maandag terecht moeten staan voor moord met voorbedachte rade (motief jaloezie) en valsheid in geschrifte. Een levenslange gevangenisstraf zal waarschijnlijk na zestien verhandelingsdagen door de rechter worden uitgesproken.