[update] Hoorns ziekenhuis zonder stroom

Laatste wijziging: 01.44 uur, het originele bericht werd om 00.19 uur geplaatst.

Rensch had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Westfries Gasthuis in Hoorn is maandagavond getroffen door een stroomstoring. PatiŽnten die aan de beademing liggen zijn tijdelijk met de hand geholpen. De brandweer heeft met een eigen noodstroomvoorziening de vitale onderdelen van het ziekenhuis weer van stroom voorzien. Alle hulpdiensten in de regio staan paraat om in geval van nood patiŽnten te kunnen evacueren.

De stroom viel rond 22.30 uur weg. Ook de noodaggregaten bleken dienst te weigeren. Meteen werd alles in het werk gesteld om de patiŽnten in een ernstige toestand goed te kunnen bewaken. Het ging hierbij om zes patiŽnten op de intensive care en vier patiŽnten op de afdeling hartbewaking. Ook drie baby's op de couveuse-afdeling, twee mensen op de operatiekamer en twee mensen op de spoedeisende hulp werden direct getroffen.

Het rampenplan van het splinternieuwe ziekenhuis, dat 530 bedden telt, is meteen in werking getreden. Ziekenhuizen in de regio hielden bedden vrij. Of er een evacuatie komt is momenteel nog niet bekend, de situatie wordt van minuut tot minuut beoordeeld. Volgens de directeur van het ziekenhuis is er voor de patiŽnten momenteel geen gevaar. De oorzaak van de uitval is nog niet bekend.