Nieuwe tour Simon & Garfunkel van start

Simon & GarfunkelIn Auburn Hills, even buiten Detroit, heeft het Amerikaanse duo Simon & Garfunkel ruim 33 jaar nadat ze uit elkaar gingen weer een concert gegeven. Het optreden was het eerste van hun Old Friends-toernee waarbij het duo in twee maanden tijd dertig Amerikaanse steden aan zal doen.

De twee, onder meer bekend van hits als 'Scarborough Fair', 'Mrs Robinson' en 'Homeward Bound', gingen in 1970 uit elkaar, wegens hoog oplopende meningsverschillen. In februari dit jaar zongen ze weer samen, tijdens de uitreiking van de Grammy Awards waar ze 'The Sound of Silence' ten tonele brachten.

Afgelopen zaterdag waren ruim 30.000 fans getuige van de reünie. Een 51-jarige fan trok een vergelijking met The Beatles. "Jonge mensen weten niet meer precies om wie het gaat, maar hun muziek blijft bestaan.". Een andere aanhanger noemde de muziek na afloop "poëzie en daarom tijdloos".

De show gisteravond begon met een video met muzikale hoogtepunten van de afgelopen 50 jaar. Vervolgens kwamen de twee het podium op. Art Garfunkel liet meteen blijken dat de twee niet met tegenzin aan de tour beginnen: "We vinden het heerlijk hier te zijn. Het heeft lang geduurd." Vervolgens nam hij zijn publiek mee naar de jaren 60: "We waren alletwee arme studenten, we vlogen goedkoop naar Europa. Kent iemand nog Air Luxemburg? We speelden muziek op straat in Londen en in Parijs. Onze vriendin Kathy haalde geld op en hield de politie in de gaten."

De Old Friends tournee duurt nog zeker tot half december.