Uitslag UEFA Cup (15-10-03)

Vanavond werden de returnwedstrijden in de eerste ronde van de UEFA Cup afgewerkt. Van de Nederlandse afvaardiging kwamen FC Utrecht, NEC en NAC Breda in actie.

FC Utrecht kon met de 2-0 voorsprong op zak, rustig voetballen. Na een stormloop van Zilina wist Hans van der Haar de 0-1 aan te tekenen. De Slowaken kwamen die klap niet meer te boven. Via andermaal Van der Haar, Lamey en Tanghe maakte Utrecht er in de tweede helft een waar feestje van (0-4). FC Utrecht is door.

NEC begon in Nijmegen goed tegen Wisla Krakow. Een goal van Zonneveld na een goed halfuur maakte de achterstand van de uitwedstrijd (1-2) ongedaan. In de blessuretijd van de eerste helft scoorde Frankowski echter gelukkig 1-1. In de tweede helft bleek NEC niet bestand tegen de zenuwen. Enkele ellebogen van de Polen werden met slechts geel bestraft. Hersi die nadrukkelijk naar een tweede gele kaart solliciteerde kon echter na een goed uur als eerste inrukken. Na de tweede goal van Frankowski (1-2) kwamen ook Ax en Zonneveld na direct rood hem nog vergezellen. Het Europees avontuur is voor NEC voorbij.

NAC Breda maakte er vanavond na de forse nederlaag tegen Newcastle in Engeland (0-5) nog een goede wedstrijd van. Keeper Gabor Babos moest na een halfuur van het veld met een gebroken hand. In de tweede helft waren de Engelsen sterker. Newcastle kon echter pas vlak voor tijd middels Robert het verschil op het bord zetten (0-1). NAC breda is uitgeschakeld.