''Alleen nageslacht voor slimme ouders''

In Denemarken heeft professor Helmuth Nyborg intelligente en hoog opgeleide ouders opgeroepen om meer kinderen te verwekken. Mensen die niet zo slim zijn zouden juist minder, of het liefst geen kinderen moeten krijgen. Nyborg is professor psychologie aan de universiteit van Aarhus, en gespecialiseerd in intelligentie.

Hij meent dat Denemarken alleen met meer intelligente inwoners een betere toekomst tegemoet gaat. Nu worden er volgens hem meer domme, dan slimme mensen geboren: "Het is zorgwekkend dat minder slimme ouders meer kinderen op de wereld zetten dan intelligente ouders, zoals het momenteel in Denemarken het geval is".

Nyborg is zich bewust van het feit dat hij gelinkt zal worden aan Adolf Hitlers rassentheorie, maar noemt dat onzin: ''Hitler was een ideoloog die het verwekkingsprogramma heeft misbruikt. Hij wilde het menselijke ras niet verbeteren, maar wilde bepaalde groepen zoals joden en homoseksuelen uitroeien. De meest intelligenten onder hen heeft hij afgeslacht. Intelligentie is erfelijk".

De professor roept op om het "het politiek correct zijn'' op te geven, en een natuurlijke selectie te maken om "de volgende generaties te verbeteren en te vermijden dat de bevolking achterlijken telt''.