Pedofielen openen website [Update]

Mangoworks2002 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wie vanaf nu www.pedofilie.be bezoekt vindt daar een site waarop drie mannen, met naam en toenaam, hun voorkeur voor kinderen openbaren. De mannen vinden dat de geaardheid van pedofielen moet worden geaccepteerd: "Net zoals je homoseksuelen hebt, heb je ook pedofielen", aldus één van hen, Norbert de Jonge (25) uit Velp.

Op de site staan naast de naam van De Jonge ook die van Marthijn Uittenbogaard (31) en Lindsay Ashford (34) uit Duitsland, met foto en woonplaats. De Jonge plaatst daarbij een essay waarin hij verhaalt over de manier waarop hij met zijn gevoelens omgaat.

Discussie

De drie hopen met hun website, die de titel The Human Face of Pedophilia meekrijgt, een discussie aan te zwengelen. De buitenwacht maakt volgens hen geen onderscheid tussen mensen met pedofiele gevoelens en pedofielen die kinderen misbruiken. Met deze actie willen ze een discussie op gang brengen om de geaardheid van pedofielen geaccepteerd te krijgen.

Ze willen benadrukken dat mensen met pedofiele gevoelens een andere voorkeur hebben. Die zegt verder niets over hoe wij daar mee omgaan. Pedofielen zijn zelden kinderverkrachters, zegt De Jonge.

De Jonge, die zegt nog nooit een kind te hebben misbruikt, vindt dat de negatieve gedachten over pedofielen moeten worden gekeerd. ''Het verkeerde gedrag van sommige pedofielen moet je aanpakken, niet de pedofielen zelf. Ik gruwel ook van kinderverkrachters, omdat ik kinderen, in mijn geval meisjes, juist lief heb''.

Hoogleraar R. Bullens, verbonden aan de VU en de forensisch-psychiatrische polikliniek De Waag in Amsterdam, is bang voor een jacht op pedofielen, zoals in Engeland. Daarom vindt hij de actie van De Jonge niet slim.

De Jonge heeft zijn huisbaas en de plaatselijke politie ingelicht voor het geval mensen amok maken. Beiden reageerden volgens De Jonge positief en noemden het een dappere daad.

Update 19:30

Internetaanbieder Demon heeft de site in de namiddag van internet afgehaald.

Een woordvoerder van Demon zegt dat het bedrijf "niet geassocieerd wil worden met pedofilie". Demon vindt dat de aangeboden pagina's een twijfelachtige inhoud hebben en links bevatten naar pagina's van hetzelfde niveau.

=

Voor de goede orde: Fok! staat niet toe dat er in reacties wordt opgeroepen om de makers van de website te bedreigen of om op te roepen tot geweld tegen hen. Reacties worden dan ook weggehaald en beoordeeld met -10 ongewenst.