Schietpartij in stadhuis New York

Beetle, Leejow, Mista, Hann21, UtCollector, Eek_A_Mouse en RicXDesign hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de New Yorkse City Hall is gisteren een raadslid doodgeschoten. Ook werd een medewerker van het stadhuis geraakt, die later aan zijn verwondingen bezweek.

De schutter heeft een aantal keren gericht geschoten op de afgevaardigde van het stadsdeel Brooklyn, James Davis. Davis was een voormalig politieagent, en had kritiek op de politie, die in zijn ogen wel eens buitensporig hard optrad.

Naast de genoemde slachtoffers raakte volgens burgemeester Bloomberg van New York tenminste één ander persoon gewond. Bloomberg was zelf aanwezig in het stadhuis op het moment dat de schietpartij plaatsvond. Hij zei dat het hier niet om "terrorisme" gaat, maar dat hij het voorval een aanval op de democratie vindt. Op CNN werden getuigen geciteerd die zeiden dat de schutter zelf ook gewond geraakt is.

De politie heeft de omgeving van City Hall afgesloten, waardoor het verkeer in het zuiden van Manhattan verstoord raakte. De dader, een politiek rivaal van Davis, werd door een bewaker beschoten en bezweek aan zijn verwondingen.